voorstellingen

theatergroep EVA's APPEL

De onderwerpen die de makers verwerken in hun licht humoristische voorstellingen, zijn geïnspireerd op vraagstukken uit hun eigen leven. Het leven van een dertiger en veertiger anno nu! De meest hecktische periode van je leven. De moderne mens die omkomt in de complexiteit van het leven. Kortom voorstellingen in het hier en nu, in deze maatschappij, dichtbij het leven van de makers en met een flinke dosis zelfspot gebracht.

Rustig aan en snel een beetje

Liek en Lein op zoek naar rust!

Tanja geeft Sasha een weekend back to basic kado . Heerlijk met zijn twee in een hut in Tirol. Ver weg van alle hectiek van alledag. Want Sasha heeft het zo ‘stressvol’ druk, dat Tanja vindt dat ze er hoog nodig eens tussen uit moet. Niet meer doorhollen van A naar B, maar even tot jezelf te komen. Maar eenmaal in de hut wordt hun vriendschap flink op de proef gesteld. De twijfels rijzen en de onrust loert. De zoektocht naar innerlijke zielenrust en spannende uitspattingen dreigt te ontaarden, in een even heftig als teder tweegevecht.


In de voorstelling ‘Rustig aan en snel een beetje’ gaan de makers Angelique Dorrestijn en Marjolein Ley tot op de bodem om te ontdekken of we moeten en ook kunnen ontsnappen aan de drukte, informatiestress en het perfectionisme dat vandaag de dag in onze maatschappij zo sterk aanwezig is.


Negen tot Vijf

Liek en Lein op zoek naar vrijheid

Ann en Jo, twee vriendinnen, dromen al 15 jaar om hun idool en steun en toeverlaat Dolly Parton in levende lijve te bewonderen. Door van alles en nog wat is het er nog steeds niet van gekomen.  Maar  nu gaat Dolly stoppen. Ze geeft nog 1 afscheidsconcert in Nashville Tenessee. Ze bedenken zich geen moment en gaan er vandoor, met alle consequenties van dien.  Ze rijden in een gehuurde auto door Amerika op zoek naar hun dagelijkse houvast, naar hun alles. Maar on the road loopt alles anders dan gepland.


‘Negen tot vijf’, een tragikomische ‘roadmovie’  op toneel, over vriendschap, uitgestippelde levens, herkenning, countryliedjes en een reis naar het onbekende.


MANWIJVEN!

Liek en Lein op zoek naar de man in de vrouw en de vrouw in de man

Wie zet de vuilniszakken buiten? Wie blijft er thuis als één van de kinderen ziek is? Wie regelt de financiën? Wie gaat er fulltime werken? Er is veel veranderd de afgelopen jaren. Hoogste tijd om allerlei aspecten opnieuw in te delen, anno 2013. Maar tijdens het verdelen van de taken en handelingen komen Liek en Lein er  achter dat het allemaal niet zo makkelijk is. De dames krijgen onderling onenigheid als blijkt dat sommige man-/vrouwzaken toch gevoeliger liggen dan verwacht. De chaos wordt alleen maar groter in plaats van simpeler.


In Manwijven! bespreken Liek en Lein herkenbare onderwerpen en spelen zij, met een gezonde dosis zelfspot, korte situaties uit het leven gegrepen.