Over ons

theatergroep                                EVA's APPEL


Na jaren lang afzonderlijk van elkaar te hebben gewerkt binnen de film-, televisie- en theaterwereld, hebben wij, Angelique en Marjolein,  onze krachten gebundeld en vormen wij sinds 2011 theatergroep Eva's Appel. Waarom? Omdat wij het tijd vonden voor voorstellingen die gaan over het hier en nu. Dingen die ons allemaal aangaan. Voorstellingen die buiten de reguliere theaters plaats vinden zodat je een breder publiek kunt bereiken. Voorstellingen die zorgen voor een laagdrempelig gevoel en  waarin mensen zichzelf in kunnen herkennen. Wij willen mensen verrassen, prikkelen, opduiken op verrassende lokaties in de breedste zin van het woord. Weer terug naar de oorsprong van theater: verhalen vertellen in theatrale vorm.   

Angelique Dorrestijn heeft na het afronden van haar acteursopleiding te Amsterdam in 2002 een muzikale cabaretvoorstelling gemaakt met Marcel Verreck. Daarna volgde een aantal leuke projecten bij o.a.  Toneelgroep Amsterdam, Het NPS  Sinterklaas-journaal, en Studio Toendra met wie ze voorstellingen maakte voor Theaterfestival De Boulevard. In 2005 heeft zij samen met oud schoolgenoten haar eigen theatergroep opgericht, Theatergroep Dries. Met hen maakt Angelique voorstellingen voor iedereen vanaf 6 jaar. Daarnaast werkt zij veelvuldig als trainingsactrice,  is zij regelmatig te zien in een commercial en speelde zij in de door Lemmingfilm geproduceerde speelfilm ‘Patatje Oorlog’ van Nicole van Kilsdonk. Met Eva’s Appel maakte Angelique speciaal voor Theaterfestival De Boulevard de voorstellingen ‘Rustig aan en snel een beetje’ en ‘Negen tot Vijf’ en Manwijven.

Daarnaast geeft Angelique al 10 jaar workshops in het bedrijfsleven en acteert zij binnen trainingen, om mensen te helpen in gedragsverandering en gespreks-voering.


Marjolein Ley is in 2004 afgestudeerd aan De Arnhemse Toneelschool. Sindsdien heeft ze in verschillende theater en TV en film producties gestaan. Na haar studie heeft ze eerst de rol van Elisabeth in ‘Don Carlos’ bij Huis aan de Amstel gespeeld. Daarna heeft ze bij Toneelgroep Amsterdam in de voorstelling ‘Scene’s uit een huwelijk’ de rol van Eva vertolkt. Ook was zij te zien als rechercheur Lysette Blauw in de dramaserie ‘Vuurzee’ van de VARA en in de voorstelling ‘De Oresteia’ van Het Nationale Toneel. Ook had zij vele gastrollen in films en tv series, bijvoorbeeld in ‘Gooische vrouwen’. Afgelopen seizoen was Marjolein te zien als Truus Coster in de toneelversie van ‘De Aanslag’ van Harry Mullisch, dat geproduceerd wordt door Bos Theaterproducties. Met Eva’s Appel maakte Marjolein speciaal voor Theaterfestival De Boulevard de voorstellingen ‘Rustig aan en snel een beetje’ en “Negen tot Vijf’ en Manwijven.


Op dit moment speelt Marjolein veel voorstellingen bij Tryater.


Copyright © All Rights Reserved